Aanmelden




Laden…

Even geduld...

84127 - M1 Functionering –en evaluatiegesprekken voor Leidinggevenden

Doelstellingen:

- Het kunnen situeren van functionerings-, evaluatiegesprekken en een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) in het professionaliseringsbeleid van hun organisatie.
- Functionerings- en evaluatiegesprekken op een juiste manier kunnen opbouwen, voorbereiden, voeren en afronden.
- Het vaardiger worden in actief luisteren en doorvragen, in het geven van constructieve feedback en moeilijke boodschappen, in het helder formuleren van een objectief oordeel.
- Het kennen van de positieve effecten van functionerings- en evaluatiegesprekken op de individuele prestaties van hun medewerkers.
- Aan de hand van functioneringsgesprekken de competenties en behoeften van hun medewerkers in kaart kunnen brengen en analyseren.
- Het kunnen constructief omgaan met storingen in een gesprek en met ‘lastige praktijksituaties’, met de eigen emoties en met die van de gesprekspartners. - Het kunnen omgaan met kritiek en weerstand.
- Op een respectvolle manier hun medewerkers aanspreken op verbeterpunten. - Op een goede manier moeilijke boodschappen en negatieve feedback geven.
- Een standpunt of oordeel helder formuleren.

Doelgroep:

Leidinggevenden

Aanbieder: Pedagogische begeleidingdienst van het katholiek onderwijs (PBDKO) i.s.m. Dienst Nascholing en Internationalisering (DNI)
Inhoud:

Er wordt bij de opbouw van de inhoud vertrokken van de vragen en de noden van de deelnemers. De theorie (zie ook inhoud van de doelen A) wordt hierop afgestemd en aan de hand van praktijkvoorbeelden en modellen uiteengezet. Daarnaast worden praktische oefeningen voorzien in het inoefenen van gesprekstechnieken voor het voeren van een goed functioneringsgesprek of evaluatiegesprek. Feedback en coaching worden ingebouwd. Integratie van de inhouden wordt beoogd via continue reflectieopdrachten en terugkommomenten.

Bijkomende info:

De modaliteiten voor deelname aan dit initiatief kunt u nalezen op www.nascholing.be onder de rubriek ‘info’ of rechtstreeks via deze link.


Deze module is Teamgericht. Je kan dus niet individueel inschrijven maar enkel als team.
Sessies: 8 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief mogen maximum 25 deelnemer(s) per school, scholengemeenschap, instelling, bestuur of organisatie ingeschreven worden.
Voor dit initiatief kan je tot 1 dag op voorhand in- en uitschrijven.
Bijdrage: 0,00 Euro
Deze module is teamgericht. De bijdrage is per team.
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Op afspraak
(Kaart)
  • Reeks 1:
    Datum en Sessies nog niet gekend.
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.