Aanmelden




Laden…

Even geduld...

Fusioneren met zorg voor mensen: de weerslag van een organisatorische fusie op het welbevinden en het functioneren van de medewerkers

Norbert Vanbeselaere en Jan Van Raes

In alle mogelijke sectoren worden organisaties samengevoegd. Toch mislukken meer dan de helft van deze fusies en overnames. Onderzoek suggereert dat de binding van de personeels-leden met de nieuwe fusieorganisatie daarbij een belangrijke rol speelt. De personeelsleden voelen zich te weinig betrokken bij de fusieorganisatie en zijn daardoor minder bereid om zich (extra) in te zetten om de fusie te doen slagen.

De sprekers gaan in deze voordracht niet alleen dieper in op de redenen waarom personeelsleden het zo moeilijk hebben met een fusie maar beschrijven ook de factoren die de binding met de fusieorganisatie kunnen bevorderen. Rekening houden met deze factoren verhoogt de kans op een succesvolle fusie en verkleint de kans dat een fusie een frustrerende en bedreigende ervaring wordt.

De voordracht is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en is doorspekt met veel concrete voorbeelden uit diverse fusiecontexten.