Aanmelden




Laden…

Even geduld...

4/14/03-mod. 1-TEAM Klasmanagement

Doelstellingen:

De concrete doelstellingen van de teamgerichte nascholing worden afgesproken in het intakegesprek dat de nascholer en de diocesane pedagogisch begeleider voeren met de directie en een kernteam dat het nascholingsproject in de school trekt.

Doelgroep:

Schoolteams type 1 en/of 8 in BuBaO

Aanbieder: Vlaams Verbond van het Katholiek Buitengewoon Onderwijs (VVKBuO) en de diocesane pedagogische begeleiding i.s.m. Dienst Nascholing en Internationalisering (DNI) van het VSKO
Inhoud:

Dit is een teamgerichte nascholing die bestaat uit een intakegesprek en 2 teamgerichte sessies van telkens max. 3 uur. De diocesane pedagogische begeleiding stapt mee in het traject van intake tot implementatie.

Klasmanagement is een verzamelterm voor alle maatregelen die een leerkracht neemt om een klimaat te scheppen waarin leerlingen met succes kunnen leren en werken.Goed klasmanagement is een voorwaarde om een les vlot te laten verlopen en een positief leerklimaat te bekomen. Maar wat valt hier allemaal onder?... Dit gaat ondermeer over het kunnen stellen van duidelijke doelen aan de leerlingen, anticiperen, structureren, timen, voldoende leertijd voorzien en goede routines inbouwen. Maar even goed gaat dit over het creëren van een leeromgeving die de ontwikkeling van leerlingen stimuleert en ondersteunt. Hierbij kunnen de inrichting van het klaslokaal, het gebruik van materialen, ICT en hulpmiddelen die aantrekkelijk en geschikt zijn voor de te bereiken doelen van belang zijn. Klasmanagement is dus een breed begrip. Werken aan een goed klasmanagement kan vanuit verschillende invalshoeken en kaders. We denken hierbij aan de principes van handelingsgericht werken, krachtige leeromgeving en UDL (Universal Design for Learning). Vanuit welk(e) kader(s) het best gewerkt wordt in de teamgerichte nascholing wordt besproken in de intake.

Strategie en methode:

Eén intakesessie met de directie en een kernteam dat het nascholingsproject in de school trekt. Twee nascholingssessies van elk max. 3 uur, te verdelen over studiedag(en) en/of personeelsvergadering(en). Intake en 2 nascholingssessies maken samen 3 sessies.

Bijkomende info:

Bijdrage per inschrijving: 150 euro per team type 1 en/of 8 van max. 30 personen

Nascholer: Dominik De Keyzer. Voor inhoudelijke vragen kan u via e-mail bij de nascholer (Dominik.DeKeyzer@vsko.be) of bij uw diocesane pedagogisch begeleider terecht.

Projectleider: Annemie Jennes

Dit initiatief wordt georganiseerd voor leden van het VSKO.

De modaliteiten voor deelname aan dit initiatief kunt u nalezen op www.nascholing.be onder de rubriek ‘info’ of rechtstreeks via deze link.


Deze module is Teamgericht. Je kan dus niet individueel inschrijven maar enkel als team.
Sessies: 3 sessie(s)
Kwalificatie:

Deelnameattest na het invullen van de on-line evaluatie van DNI

Voorwaarde:

Deze module is teamgericht. U kunt dus niet individueel inschrijven, maar enkel als team.

Schoolteams type 1 en/of 8 die inschrijven op de module ‘klasmanagement’ engageren zich tot:

  • Het creëren van een draagvlak om effecten tot op de klasvloer te bekomen
  • Het maken en uitproberen van oefeningen en opdrachten
  • Coaching tot op de klasvloer
  • Reflectie, terugkoppeling en uitwisselen van ervaringen

Het VVKBuO engageert zich ertoe om, indien budgettair mogelijk en na goedkeuring door de Raad van Bestuur van de vzw Nascholing in het Katholiek Onderwijs, voor de schoolteams die intekenen op de module ‘klasmanagement’ de nascholing en ondersteuning met 1 jaar te verlengen voor zij dit wensen.

Deze nascholing is beperkt tot de types 1 en/of 8 in BuBaO.


Voor dit initiatief moeten minimum 5 en mogen maximum 30 deelnemer(s) per school, scholengemeenschap, instelling, bestuur of organisatie ingeschreven worden.
Voor dit initiatief kan je tot 1 dag op voorhand inschrijven en tot 30 dagen op voorhand uitschrijven.
Bijdrage: 150,00 Euro
Deze module is teamgericht. De bijdrage is per team.
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Eigen school
(Kaart)
  • Reeks 1: (2 vrije plaatsen)
    Datum en Sessies nog niet gekend.
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.