Aanmelden




Laden…

Even geduld...

AVONDACTIVITEIT DONDERDAG 16 MAART 2017

WAAN-ZIN, Een pleidooi voor meer (zelf)zorg door Johan De Keyzer

‘Hoe gaat het met u?’ ‘Goed! En met u?’ ‘Goed, goed. Beetje druk maar OK. ’Wat gaat het toch goed met ons hé! Terwijl … er 3 zelfdodingen per dag gebeuren in  Vlaanderen, we kampioen zijn in het slikken van antidepressiva en er overwogen wordt om Rilatine voor jongeren in het drinkwater te doen. Sommige volwassenen ontwikkelen een burn-out of een chronisch vermoeidheids-syndroom. Andere verliezen zich in alcohol of andere drugs of raken het noorden kwijt. We lezen over huiselijk geweld, verkeersagressie, automutilatie, … . verder gaat het goed! Wat een waanzinnige paradox. En ondertussen kampt de psychische hulpverlening met ellenlange wachtlijsten en vinden we geen psychiaters
meer…. Hoe is het zover kunnen komen? Worden we met z’n allen patiënt? Of zijn we dat al? Laten we dit allemaal zomaar gebeuren of kunnen we zelf iets ondernemen?

In deze intrigerende en beklijvende voorstelling houdt Johan De Keyser een gepassioneerd pleidooi voor meer [zelf]zorg.

Johan De Keyser vertelt gedreven zijn verhaal en zingt daarbij eigen geschreven teksten. Van opleiding is hij algemeen en psychiatrisch verpleegkundige. Momenteel profileert hij zich als teamdokter, humoroloog en coachexpert, met een ruime ervaring in het onderwijs, de sociale sector en het bedrijfsleven. Zijn voornaamste passie is het cultiveren van wijsheid in organisaties, waardoor iedereen weer efficiënt en met plezier in team wil en kan samenwerken. Hij is er ook rotsvast van overtuigd dat dit bijdraagt tot een betere wereld.