Aanmelden




Laden…

Even geduld...

MTE-2 Bijen in nood! Techniek helpt!

Doelstellingen:

Kennismaking met een werkstuk dat past binnen Techniek, toepassingsgebied “constructie” A stroom EN verkenningsgebied “tuinbouw en hout” voor B stroom

Kennis maken met mogelijk project binnen eerste graad. 

Doelgroep:

Voor leerkrachten Techniek A stroom (constructie) EN leerkrachten B stroom (tuinbouw en hout)

Voor leerkrachten eerste graad die interesse hebben met de leerlingen VOETEN context 4: omgeving en duurzame ontwikkeling puntje 5 en 6 op een originele en leuke manier te realiseren. 

Aanbieder: DPB-OND Mechelen-Brussel
Inhoud:

De studenten maakten een prachtig insectenhotel dat op donderdag 24 mei zal bevestigd worden rond de vijvers op onze campus, Naamsesteenweg te Heverlee.

1. Aan de hand van een powerpoint zal eerst het proces van het verloop van ons project voorgesteld worden. Aan de hand van deze voorstelling kunnen jullie zelf met de school een project rond dit thema opstarten. Het stappenplan, materiaal en alles wat erbij komt kijken wordt jullie volledig voorgesteld.

Het gaat ons ook om de techniek die nodig is om een insectenhotel zelf te maken met leerlingen. Het kan een vakoverschrijdend project worden, dat wordt allemaal duidelijk gemaakt tijdens de presentatie. Hoe begin je aan het bouwen van een insectenhotel, wat zijn solitaire bijen, waar bevinden ze zich graag, welke is hun functie in onze tuin?

2. Hoe je een “mini” insectenhotel kan maken in de lessen techniek wordt ook die dag voorgesteld. Hiervan is een stappenplan aanwezig dat je nadien mag meenemen, startklaar voor de klas.

Bijkomende info:

De voorstelling vindt plaats in het Technieklokaal 0.14

De pers werd ook die dag uitgenodigd. Ik hoop dus op een grote opkomst van jullie, leerkrachten, om samen het vak naar leerlingen en ouders toe te promoten.

Sessies: 1 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief kan je tot en met maandag 21 mei 2012 in- en uitschrijven.
Bijdrage: 5,00 Euro
Lesgever: Feyaerts Tine
Contact: Pedagogische begeleiding Katholiek Onderwijs Vlaanderen
secretariaat: +32 15 29 84 01 - nascholing.mb@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
KHLeuven (Inschrijven afgesloten)
Naamsesteenweg 355
3001 Heverlee (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • donderdag 24 mei 2012 van 15:30 tot 18:00
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.