Aanmelden




Laden…

Even geduld...

4/11/03-mod.1-TEAM Ontwikkelingsgericht werken in het BuSO met behulp van een softwarepakket geschikt voor handelingsplanning

Doelstellingen:

Het proces van handelingsplanning optimaliseren via het gebruik van een geschikt softwarepakket

Doelgroep:

Schoolteam BuSO-school: directeur, middenkader, leraren en paramedici

Aanbieder: Dienst nascholing en internationalisering van het VSKO (DNI) i.s.m. VVKBuO
Inhoud:

De specifieke werking van het buitengewoon onderwijs wordt gekenmerkt door het concept van handelingsplanning. Hiervoor wordt meer en meer software gebruikt. Dit verhoogt de effectiviteit, verbetert de efficiënte klassenraad werking, vermindert de planlast en ondersteunt het orthopedagogisch en – didactisch proces.

Als school is het moeilijk om een goede keuze te maken in het ruime aanbod van bestaande softwarepakketten. Eens gekozen blijkt het vaak een tijdrovend proces om het pakket op maat te maken. De introductie en implementatie in de school is vaak een moeilijk en langzaam proces.

Op basis van een intakegesprek wordt een nascholing op maat van de school opgesteld rekeninghoudend met het aanwezige softwarepakket. Indien nodig wordt er geholpen bij het kiezen van een geschikt softwarepakket.

Je leert het softwarepakket gebruiken vanuit de visie en de filosofie van het concept van handelingsplanning. De focus ligt op het implementeren van het proces van handelingsplanning in het pakket.

In totaal kan de school maximum 4 sessies benutten. Indien een school bijkomende sessies wenst kunnen deze in overleg met de nascholer aangevraagd worden tegen een vergoeding van 50 euro per bijkomende sessie.

Het verdiepingsproces van het nascholingsproject loopt in nauwe samenwerking met diocesane- en centrale pedagogische begeleiding.

Strategie en methode:

Teamgerichte nascholing op maat van de school afgesproken tijdens een intakegesprek.

Bijkomende info:

Aantal sessies: intake + 3 sessies tijdens het eerste projectjaar. Bijkomende sessies tegen 50 euro per sessie binnen hetzelfde projectjaar.

Voor meer inhoudelijke informatie kun je terecht bij lieve.vansoom@vsko.be en tom.claes@vsko.be.


Deze module is Teamgericht. Je kan dus niet individueel inschrijven maar enkel als team.
Sessies: 4 sessie(s)
Voorwaarde:
Voor dit initiatief mogen maximum 15 deelnemer(s) per school, scholengemeenschap, instelling, bestuur of organisatie ingeschreven worden.
Voor dit initiatief kan je tot 1 dag op voorhand in- en uitschrijven.
Bijdrage: 300,00 Euro
Deze module is teamgericht. De bijdrage is per team.
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Eigen school (Volzet)
(Kaart)
  • Reeks 1: (Volzet)
    Datum en Sessies nog niet gekend.
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.