Aanmelden




Laden…

Even geduld...

2/12/03-M06-Team Een in-team(e) ontmoeting

Doelstellingen:
  • De belangrijkste  doelstelling van deze module  is ‘geloofscommunicatie’.
  • Schoolteams wordt de mogelijkheid geboden om met elkaar in communicatie te gaan rond een onderwerp dat hen binnen hun professionele leefwereld  kan raken/geraakt hebben.
Doelgroep:

Schoolteams basisonderwijs.

Aanbieder: Vlaams Verbond van het katholiek basisonderwijs (VVKBaO) i.s.m. Dienst Nascholing en Internationalisering (DNI) van het VSKO.
Inhoud:

Zeer specifieke onderwerpen uit het leerplan godsdienst laten jezelf als persoon  niet altijd onberoerd. Godsdienst geven heeft onlosmakelijk te maken met je eigen kijk op het leven, geloof. Je eigen levens- en geloofsverhaal, je mens- wereld- en Godsbeeld trilt steeds mee op de achtergrond. Binnen de identiteitsdriehoek vallen de drie identiteiten (persoonlijk, professioneel en die van de organisatie) niet zomaar samen binnen één punt. Maar evenmin staan ze volledig los van elkaar. Binnen deze module kunnen schoolteams ervaren dat die link er effectief is en dat die mag zijn zoals ze is. Maar ook dat de onderlinge verbanden binnen de driehoek kunnen groeien. Dit nascholingsproject reikt hen de hand om het hierover met elkaar te hebben vanuit het geloof dat dit een vruchtbare bron kan zijn om kinderen met nog meer bezieling mee op weg te nemen in hun levensbeschouwelijk, religieuze en godsdienstige groei. Een ultieme kans om leven, geloof en onderwijsexpertise met elkaar te delen.

Strategie en methode:

De school is vrij om het aanbod te beperken tot een half dagdeel of er een dagvullend programma van te maken.

Voormiddag.

Binnen dit deel gaat het team, onder begeleiding van de nascholer, met elkaar in gesprek rond het thema 'dragen en gedragen worden' dat hen ook professioneel kan raken/geraakt hebben.

Het verdient een pleidooi om dit deel op een locatie buiten de school te organiseren. Een abdij, een bezinningsruimte… Maar het kan zeker ook binnen de school plaatsvinden.

Namiddag:

De inhoud van het tweede dagdeel gaat op een andere locatie door maar in de buurt van de eerste. Binnen dit gedeelte laten we het team ervaren hoe mensen, ook buiten het Katholiek Onderwijs, op velerlei manieren de christelijke inspiratie in hun leven trachten te expliciteren. Hoe zij, net als wij in het onderwijs, deze visie trachten te integreren in hun bezig zijn met mens en wereld. Dat kan bv. een kunstenaar zijn die het religieuze en/of godsdienstige in zijn werk een plaats tracht te geven, een landbouwbedrijf waar men vanuit deze inspiratie aan de slag gaat, een opvangtehuis voor mensen met een mentale beperking. Maar evenzeer komt een bezoek aan een religieuze gemeenschap in aanmerking of een interreligieuze wandeling….

De sessie wordt vooraf gegaan door een intakegesprek met een kernteam om de vraag van de school in kaart te brengen.

Bijkomende info:

De modaliteiten voor deelname aan dit initiatief kunt u nalezen op www.nascholing.be onder de rubriek ‘info’ of rechtstreeks via deze link.


Deze module is Teamgericht. Je kan dus niet individueel inschrijven maar enkel als team.
Sessies: 2 sessie(s)
Kwalificatie:

Nieuw!

Voorwaarde:
Voor dit initiatief moeten minimum 10 en mogen maximum 35 deelnemer(s) per school, scholengemeenschap, instelling, bestuur of organisatie ingeschreven worden.
Voor dit initiatief kan je tot 7 dagen op voorhand in- en uitschrijven.
Bijdrage: 0,00 Euro
Deze module is teamgericht. De bijdrage is per team.
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Eigen school
(Kaart)
  • Reeks 1:
    Datum en Sessies nog niet gekend.
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.