Aanmelden




Laden…

Even geduld...

Aanbod workshops sessie 2 deel 1
donderdag 27 november 2014 van 13:30 tot 14:30

Laat jouw beeldscherm sporen na?
Spreker: Gert Van Daele - Veiligheidsinstituut

Met het gratis lespakket voor de 3e graad basisonderwijs en de 1e graad secundair onderwijs kan je als leerkracht meteen aan de slag. 
De leerinhoud is gekoppeld aan de vakoverschrijdende eindtermen wereldoriëntatie, lichamelijke opvoeding, STAM, Context 1 en 2, ICT, het ontwikkelingsdoel gezondheidseducatie en het vak techniek. 
Het pakket sluit aan bij het bestaand aanbod over gezondheidsthema’s als sedentair gedrag, bewegen, verslaving en ICT-gebruik.

Pleased to meet you!
Spreker: Steffi Hoeks - GBS De Bosmier Balen

Wij reizen met de school digitaal Europa rond. In deze sessie nemen we je mee op reis via ons internationaliseringsproject en eTwinning.

Getuigenis uit ...
Spreker: Sint-Franciscus - Evergem en Heilige Familie - Ieper
  • de heer Duytschaevers - leerkracht wiskunde - wetenschappelijk werk - fysica 3TW/Wet/Latijn en de heer Overmeire - leerkracht aardrijkskunde - informatica van Sint-Franciscus - Evergem
  • Annemie Witdouck - leerkracht natuurwetenschappen - wiskunde - Heilige familie - Ieper

brengen een getuigenis van wat het project in hun school in beweging gezet heeft en welke stappen voor de implementatie en verankering gezet zijn.

ICT-integratie in de eerste graad SO
Spreker: Britt Seeldrayers en Wim Snoeks - Stedelijk Lyceum Pestalozzi Antwerpen

Hoe kun je iPads inzetten in verschillende vakken en projecten en een voorbeeld van een webquest ‘Kaart en Oriëntatie’ gemaakt in Google Sites voor in de les Aardrijkskunde. 
Een webquest zet leerlingen aan om zelfstandig te leren.

iPads in de klas
Spreker: Dries Uyttenhove - Atheneum Aalst

Deze leraar slaagde er in om een heel team te mobiliseren om met iPads in de klas aan de slag te gaan. 
Randvoorwaarden om dit project te doen slagen waren de ontwikkeling van een visie, het opstellen van doelen, van effecten en van een haalbaar actieplan. 
Hoe het reservatiesysteem werd opgezet, de klassen werden voorzien van draadloos internet …dat verneem je in deze workshop. 
Tot slot wordt een praktijkvoorbeeld voor de les economie 2de graad uit de doeken gedaan, met name een cursus op ITunes U, en worden toepassingen op een aantal apps (Evernote, Corkulous, Keynote, Socrative, Showbie...) toegelicht. 
Een aanrader dus.

Kahoot! - Interactief quizzen in de klas
Spreker: Dorien Dockx - GBS De Meerpaal Meer

Wil je de kinderen van je klas nieuwsgierig maken naar een nieuw thema? Of wil je graag de leerstof op een speelse manier herhalen? Kom dan interactief quizzen en je maakt onder andere kennis met Kahoot!