Aanmelden




Laden…

Even geduld...

1516/03/114 Sycro CMS: instapklaar en gebruiksvriendelijk (gebaseerd op Drupal)

Doelstellingen:

De ICT-coördinator, maar ook andere leerkrachten snel in staat stellen data toe te voegen aan de schoolwebsite via een eenvoudige console.

Doelgroep:

ICT-coördinatoren

Aanbieder: Nascholingen ICT van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen – SO i.s.m. Eventorganisatie – Dienst Ondersteuning
Inhoud:

Een Content Management Systeem gebaseerd op Drupal en voor u instapklaar en gebruiksvriendelijk gemaakt. U wil graag een degelijke schoolwebsite bouwen met de kracht en de veiligheid van Drupal, maar de technische kant van Drupal is voor u een brug te ver. U wil niet bezig zijn met de installatie, configuratie en up-to-date houden van het webplatform. Enkel Plug & Play.

Sycro biedt dan de oplossing, zowel voor de vormgeving van de website als het invoegen van de inhoud.  Sycro is een Content Management Systeem met als basis het Drupal open-source concept dat door HostYou gebruiksvriendelijk gemaakt is door er een SiteBuilder en een SiteManager bovenop te bouwen.

Sycro is geen freeware. Een basisinstallatie op de servers van HostYou kost éénmalig € 250,00 exl btw., maar deze investering wordt al snel terugverdiend door het enorme gebruiksgemak en de tijdsbesparing.

Meer info vindt u op de website www.sycro.com

Deel 1: SiteBuilder: van ontwerp tot website

Snel en eenvoudig online een professionele website bouwen!
Ieder ontwerp kan worden uitgeknipt en ingeplakt zonder enige kennis van HTML, CSS, Jquery of PHP. U moet zich geen zorgen maken over browser compatibiliteit, met de Sycro SiteBuilder zien uw pagina’s er altijd uit zoals u ze gemaakt en bedoeld heeft.

Elke pagina nét een beetje anders
Originaliteit troef! Een ontwerp moet er soms een beetje anders uitzien op bepaalde pagina’s.
Met de pagina sjablonen kan u kleine wijzigingen aan het standaard ontwerp aanbrengen en deze toepassen op de pagina’s die u wenst.

Eigen CSS
De meer geavanceerde webdesigner kan zelf ook zijn eigen CSS code schrijven en toevoegen, waardoor de mogelijkheden zo goed als onbeperkt worden.

Deel 2: SiteManager

Zelf uw website beheren
Op de pagina's zelf kan u inhoud toevoegen of aanpassen zonder enige technische kennis. Om dit zo eenvoudig mogelijk te maken kies je telkens wat je wilt toevoegen: een tekst, afbeelding, slideshow, video, formulier, Google Map, ...  Een wizard voor elke soort van inhoud begeleidt u om dit op een eenvoudige manier in te passen in uw bladspiegel. Het is niet meer nodig om ingewikkelde tabellen te bouwen om verschillende inhoudstypes in één en dezelfde pagina te plaatsen.
Echte WYSIWYG: u werkt in de pagina zelf, zo kan u in real-time het resultaat zien.
Niet eerst nog publiceren en dan gaan zien hoe het resultaat is.

Werken met blokken.
Niet alleen de inhoud binnen de pagina, maar ook alles wat er rond staat kan worden aangepast of verplaatst. Deze blokken kunnen functionaliteiten bevatten zoals bijvoorbeeld een kalender of een taalkeuze, of u kan eigen blokken aanmaken waarin u dan weer heel eenvoudig inhoud kan toevoegen.

Zoekmachines
Search Engine Optimization of zoekmachine optimalisatie is een term die vaak heel duur verkocht wordt, terwijl de basis eigenlijk heel eenvoudig is: een technisch correct opgebouwde en met relevante informatie opgevulde website zal goed in Google gevonden worden.
Sycro zorgt voor deze correcte technische structuur, en aangezien het beheren van de inhoud kinderspel is kan u dit zelf doen!

Iedereen werkt mee
Het beheer van een grotere website mag niet op de schouders van één persoon terechtkomen. Dankzij een hiërarchisch gebruikersbeheer waarin rechten kunnen worden doorgegeven, kan iedereen zijn steentje bijdragen aan een goede website die altijd up-to-date blijft.

Private pagina's
Niet elke pagina op uw website moet voor iedereen leesbaar zijn. Zo kunnen er pagina’s worden gemaakt met informatie die bijvoorbeeld enkel voor directieleden en/of personeel zichtbaar is.

Sociale Media
Aanwezigheid op Sociale Media verkleint de kloof met uw bezoekers. U kan mensen uitnodigen u te volgen op de Sociale Media, en inhoud van uw website delen.

Geavanceerde webformulieren
Een geavanceerd formulier waar u zelf de velden (besturingselementen) van het formulier kan bepalen. Alle ingaves van deze formulieren worden online bewaard en/of kunnen gemaild worden naar de ontvangers die u wenst. Voor elk veld kan u dan ook nog een aantal zaken instellen zoals bijvoorbeeld: een standaard waarde, een breedte, een beschrijving, een maximale lengte, tekstlabels die links/rechts getoond worden, ... Alle resultaten worden online bewaard en kunnen dan ook bekeken worden door de beheerders. Bovendien kunnen ze gedownload worden als tekst of in Microsoft Excel formaat, en kunnen er zelfs statistieken bekeken worden van de inzendingen (welke velden worden het meeste ingevuld, hoe lang zijn de ingaves, ...).

Nieuwsbrieven
Bij het aanmaken van een nieuwsbrief kiest u het gewenste sjabloon, waarna u de nieuwsbrief opvult op dezelfde eenvoudige manier als de pagina's van de website. 
U kan dus zelf uw nieuwsbrief opmaken en versturen wanneer u dat wilt, zonder dat u hiervoor afhankelijk bent van iemand anders.
Uw ingeschreven e-mailadressen kunnen overzichtelijk bijgehouden worden in groepen.
Wanneer u een nieuwsbrief verstuurt, kan u kiezen naar welke groep(en) dit moet gebeuren, en zorgt Sycro er voor dat alles ontdubbeld wordt zodat iedereen de nieuwsbrief ook maar één keer ontvangt.

Strategie en methode:

Hands-on

Bijkomende info:

Lesgever: Guido Schepers; projectleider: marc.vanacker@katholiekonderwijs.vlaanderen

Wil je steeds op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes ga dan naar onze facebookpagina Nascholing ICT of volg @NascholingICT op Twitter.

De modaliteiten van ICT voor deelname aan dit initiatief kunt u nalezen op www.nascholing.be onder de rubriek ‘info’ of rechtstreeks via deze link.

Kent u onze leerboekensite: leerboek.nascholing.be?
Hierop vindt u heel wat klasklare materialen ontwikkeld binnen dit nascholingsproject.

Sessies: 2 sessie(s)
Kwalificatie:

Nieuw

Voorwaarde:

Geen technische voorkennis vereist. Indien u met Word en met Facebook kan werken dan kan u ook met Sycro werken.


Voor dit initiatief kan je tot 3 dagen op voorhand inschrijven en tot 10 dagen op voorhand uitschrijven.
Bijdrage: 120,00 Euro
Lesgever: Schepers Guido
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
Computerklas Sint-Baafshuis – groot (1.03) (Afgelast)
Biezekapelstraat 2
9000 Gent (Kaart)
  • Reeks 1: (Afgelast)
    • dinsdag 15 december 2015 van 09:30 tot 16:30 (Afgelast)
Computerklas VVKSO Hasselt (Afgelast)
Tulpinstraat 75
3500 Hasselt (Kaart)
  • Reeks 1: (Afgelast)
    • dinsdag 12 januari 2016 van 09:30 tot 16:30 (Afgelast)
Computerklas VVKSO Mechelen COLOMAplus (Afgelast)
Tervuursesteenweg 2
2800 Mechelen (Kaart)
  • Reeks 1: (Afgelast)
    • dinsdag 8 december 2015 van 09:30 tot 16:30 (Afgelast)
Sint-Jozefcollege Turnhout (Afgelast)
Koningin Astridlaan 33
2300 Turnhout (Kaart)
  • Reeks 1: (Afgelast)
    • dinsdag 10 november 2015 van 09:30 tot 16:30 (Afgelast)
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.