Aanmelden




Laden…

Even geduld...

85157-M02 Werken met ERP/WMS in een magazijnomgeving

Doelstellingen:

Op een astbare manier in het vaklokaal Logistiek de logistieke werking van een magazijnomgeving ervaren.

Doelgroep:

Leerkrachten beroepsspecifieke vorming van het specialisatiejaar Logistics – competentie 6

Aanbieder: Katholiek Onderwijs Vlaanderen – SO i.s.m. Eventorganisatie – Dienst Ondersteuning van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Inhoud:

Met de doelstelling om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen wordt, als simulatieomgeving, een virtueel bedrijf opgericht.

Het gaat om een virtuele groothandel van kantoormeubilair en -accessoires. De goederen worden virtueel doorverkocht en geleverd aan klanten.

In deze ondernemingsomgeving dienen de studenten/leerlingen (logistieke) bedrijfsprocessen na te bootsen (Verkoop, Aankoop, Inbound & Outbound).

Met deze operationele oefeningen willen we o.a. bereiken dat de leerlingen in logistieke termen leren denken. Door het feit dat er verschillende functies betrokken zijn in de oefening wordt teamwerking tevens aangewakkerd.

Omwille van het feit dat het ERP-gebruik ook meer en meer doordringt bij de KMO’s, hebben we ervoor gekozen om ook op dat niveau te gaan werken.

Elke deelnemende partnerschool kan een eigen naam toekennen aan haar bedrijf en de magazijnomgeving lokaal inrichten.

Het magazijnbeheer verloopt via een cyclus. Een logistieke keten is zo sterk als haar zwakste schakel.

Daarom is het ook één van onze doelstellingen om met de oefeningen de juiste mentaliteit naar een punctuele uitvoering van alle stappen over te brengen.
De leerlingen moeten beseffen dat ze, binnen het bedrijfsteam en op hun niveau, een belangrijke rol spelen in het proces.

Er wordt ook gewezen op het belang van een goed doordachte magazijnstructuur.

De blauwdruk, die voor het oefenmagazijn aangelegd werd, wordt kort besproken. Tevens wordt toegelicht waar en hoe die in het WMS-systeem en in het fysieke magazijn terug te vinden is.

Strategie en methode:

De magazijnoefening splitst zich, cfr. de ordercyclus, in twee grote blokken op:

foto 1.jpg
 
 outbound logistics.jpg  
 


  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
 
 

 
 

Bijkomende info:

Aanvullend bij deze opleiding krijgen de scholen:

  • Opstartsupport: de PXL hogeschool richt per school de WMS-omgeving in, levert de locatie- en artikel-etiketten in barcodeformaat aan, test de hardware- en netwerkinstellingen
  • Technische en inhoudelijke support : 5 CITRIX-logins ( 2 PC-logins, 2 scanner-logins, 1 packtstation-login). Hierdoor kan er, via het internet, permanent ingelogd worden op de servers van de PXL. Lokaal hebben de scholen enkel een goede internetverbinding nodig. Alle data worden, volgens een ASP-aanpak, op de servers van de PXL gehost, opgevolgd en geback-upt.
  • Technische en inhoudelijke support tijdens het schooljaar
  • Cursusmateriaal (incl. oefeningen) voor de leerlingen en leraren.

De training gaat door in een “model” vaklokaal Logistiek. Support in de inrichting van een dergelijk lokaal wordt aan de deelnemende scholen verschaft.

Dit initiatief wordt georganiseerd voor leden van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen.

De modaliteiten voor deelname aan dit initiatief kunt u nalezen op www.nascholing.be onder de rubriek ‘info’ of rechtstreeks via deze link

Sessies: 6 sessie(s)
Kwalificatie:

Nieuw

Voorwaarde:

De leerkracht moet alle drie sessies volgen. De eerste sessie is een basismodule. In de tweede en derde sessie komen uitgebreide scenario’s aan bod.

Eén leraar per school. Bijkomende leraren worden op een wachtlijst geplaatst en kunnen nog aansluiten indien er plaatsen over zijn.


Voor dit initiatief mogen maximum 1 deelnemer(s) per school, scholengemeenschap, instelling, bestuur of organisatie ingeschreven worden.
Voor dit initiatief kan je tot en met maandag 7 september 2015 inschrijven en tot en met maandag 31 augustus 2015 uitschrijven.
Bijdrage: 350,00 Euro
Lesgever: Dreesen Stefan
Contact: Katholiek Onderwijs Vlaanderen
info nascholingsprojecten: +32 2 507 07 80 - nascholing@katholiekonderwijs.vlaanderen
Plaats en Data:
PXL Hogeschool (Inschrijven afgesloten)
Elfde-Liniestraat 24
3500 Hasselt (Kaart)
  • Reeks 1: (Voorbij)
    • dinsdag 8 september 2015 van 10:00 tot 16:30
    • woensdag 9 september 2015 van 10:00 tot 16:30
    • donderdag 10 september 2015 van 10:00 tot 16:30
Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.