Aanmelden




Laden…

Even geduld...

Planmatig werken in de school.

Van Gils Marc, Planmatig werken in de school. (Syllabus serie nr. 6) Leuven, Garant, 2001, 191 pp. (ISBN 90-441-1187-6)

Vroeger was er een blind vertrouwen in de school en in de leerkracht. Nu worden vanuit de ouders, de omgeving, de overheid, kortom vanuit de maatschappij meer en meer verwachtingen geformuleerd. Het schoolteam moet zich kunnen verantwoorden. Planmatig werken kan hierbij helpen.

Ondanks de externe druk wil een schoolteam toch eigen accenten leggen en samen een visie uitbouwen die dan ook daadwerkelijk vorm moet krijgen. Planmatig werken kan ervoor zorgen dat een school een eigen gelaat krijgt. Het helpt om eigen doelstellingen te realiseren. Het is een middel om kwaliteitsvol onderwijs uit te bouwen.

In dit boek staan we stil bij pedagogisch gerichte plannen: schoolwerkplan, groepswerkplan en individueel handelingsplan. We beklemtonen de samenhang tussen deze drie niveaus van planmatig werken en gaan op zoek naar wegen om het planmatig werken in de praktijk te realiseren.

We schetsen mogelijke modellen waaraan een schoolteam zich kan spiegelen. Een schoolteam kan eigen sterktes en zwaktes ontdekken en hier en daar ideeën gebruiken om het planmatig werken in hun school te optimaliseren.
 

Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.