Aanmelden




Laden…

Even geduld...

Beleidsmatig werken aan professionaliteit

Linthout Luc, Van Puyenbroeck Luc & Jacobs Diane, Beleidsmatig werken aan professionaliteit. (Syllabus serie nr. 7) Leuven, Garant, 2001, 145 pp. (ISBN 90-441-1215-5)
 

Sedert enkele jaren worden scholen van zowel het basisonderwijs als van het secundair onderwijs decretaal uitgenodigd en aangespoord om autonoom hun pedagogisch project te expliciteren en te realiseren. Tevens moeten zij, via een doorgedreven professionaliseringsbeleid hun personeel vertrouwd maken met het eigentijdse schoolgebeuren.

Dit boek wil een leidraad zijn om alle betrokkenen bij het beleid van een school te helpen en te ondersteunen. Het is tegelijk de neerslag van de inhoudelijke inbreng tijdens het nascholingsproject "Beleidsvisie en Planning op school: een gedeelde verantwoordelijkheid". Zowel het nascholingsproject als deze publicatie wil schoolleiders bewust maken van de link tussen hun pedagogisch project, hun schoolwerkplan en hun nascholingsplan. Het boek wil hen ondersteunen bij zelfevaluatie en biedt een aantal instrumenten aan die helpen bij het zoeken en ordenen van prioriteiten. Daarnaast wil het inzicht verschaffen in de manier waarop scholen hun beginnende leerkrachten kunnen vormen, en hoe ze kunnen werken aan de verdere professionalisering van alle personeelsleden. Aan de hand van een aantal checklists kunnen schoolverantwoordelijken reflecteren op hun huidige situatie. Tevens worden ze ondersteund bij het opstellen van een beleidsplan op korte en middellange termijn.
 

Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.