Aanmelden




Laden…

Even geduld...

Het decreet betreffende de kwaliteit van het onderwijs d.d. 8 mei 2009 installeerde een grotere netoverschrijdende samenwerking, o.a. door verschillende begeleidingsprojecten onder te brengen binnen de vzw SNPB.

De pedagogisch begeleiders die aangesteld zijn in een SNPB- of een ander netoverschrijdend project zijn verankerd aan de diocesane geledingen. Ze werken aan zeer specifieke opdrachten, brengen meer diversiteit in het begeleidingskorps van de PBDKO en vormen samen met de reguliere begeleiders teams die instaan voor de schoolnabije ondersteuning. De inbedding van die projectbegeleiders in de reguliere teams zorgt voor wederzijdse transfer van inhouden en vaardigheden en voor verbreding van de collectieve beslagenheid van de teams. De pedagogisch begeleiders die aangesteld zijn in een SNPB- of een ander netoverschrijdend project werken dan ook binnen de contouren van de geledingeigen prioriteiten en zorgen voor specifieke accenten in die prioriteiten.

Daarnaast hebben de pedagogisch begeleiders die aangesteld zijn in een SNPB- of een ander netoverschrijdend project nauwe contacten met hun collega’s van de andere netten. Binnen de projecten wordt er uitgewisseld en samen geleerd en worden er projecteigen prioriteiten uitgezet. 

Vanaf 1 januari 2014 heeft het Samenwerkingsverband van de Netgebonden Pedagogische Begeleidingsdiensten (SNPB) de verschillende begeleidingsprojecten  geclusterd in 4 speerpunten. De bedoeling van deze clustering is enerzijds meer coherentie en samenhang te creëren tussen projecten die met gelijklopende inhouden aan de slag gaan en anderzijds de middelen en opdrachten te herschikken in functie van actuele beleids- en begeleidingsthema’s (uitrol van de talennota, gevolgen van de implementatie van het M-decreet…).

Speerpunt 1: werken aan zorgbreed en kansrijk onderwijs

Speerpunt 2: Versterken van digitaal leren

Speerpunt 3: Optimaliseren van levenslang en levensbreed leren

Speerpunt 4: Versterken van de taalvaardigheid en van talenbeleid

Voor meer informatie over de initiatieven die op de pagina van SNPB binnen www.nascholing.be staan, kan je terecht bij marleen.decuyper@vsko.be, coördinator DNI.

 

 

Ben je zeker da je

Geef aub. de datum van uitdiensttreding mee.